,

Jiran Dedah Perangai SEBENAR Pengasuh Yang Buat Ramai Terkejut

Apa-apa Pun. Kita Serah Kepada Pihak Polis Untuk Buat Penyiasatan Lengkap.

Jiran Dedah Perangai SEBENAR Pengasuh Yang Buat Ramai Terkejut | Salam.my – Ketika ditanya wartawan, ini pendedahan jiran tentang pengasuh yang mengakibatkan kematian bayi Adam Rayqal yang ramai tak tahu.

PENGASUH MUNGKIN PANIK DAN SOROKKAN BAYI

“Suspek tak menunjukkan perlakuan pelik dan menjaga anak angkat yang merupakan OKU dalam keadaan baik,” kongsi seorang jiran kepada pengasuh Adam Rayqal Mohd Sufi Naeif, 5 bulan.

Bayi tersebut ditemui mati dalam peti sejuk rumah pengasuh itu kira-kira jam 11 malam tadi di Jalan Nakhoda Kiri Tiga selepas beberapa jam penularan kehilangannya di laman sosial facebook.

Lelaki 40-an itu berkata, pengasuh dan seorang lagi rakan perempuannya telah menyewa di rumah ibu mertuanya sejak dua tahun lalu.

Menurutnya, dia tidak melihat kes tersebut sebagai unsur dera sebaliknya mungkin kemalangan atau tersedak susu.

“Dia sanggup ambil anak angkat OKU untuk dijaga sejak kecil sampai umurnya lima tahun sekarang, mestinya dia ada perasaan belas.

“Mungkin dia panik jadi dia sembunyikan kematian bayi itu.

“Kalau nak kata hal dera tu mustahil juga sebab tak pernah dengar cerita tak baik mengenai suspek, nak dengar anak OKU tu menjerit pun tak pernah,” katanya.

Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Hannah Yeoh Tseow Suan tiba di Institut Perubatan Forensik Negara, Hospital Kuala Lumpur untuk bertemu keluarga Adam Rayqal Mohd Sufi, sebentar tadi.

Tambahnya, rata-rata jiran mempercayai kejadian bayi tersebut dilarikan susulan terdapat beberapa kes pecah rumah kebelakangan ini.

“Mak mentua saya agak terkilan dengan kejadian ini kerana pengasuh tersebut sepatutnya memaklumkan kejadian kepadanya atau menghantar bayi tersebut ke hospital bukan menyembunyikannya.

“Difahamkan bayi tersebut baru dijaga pengasuh seminggu lalu. Sebelum ini pengasuh itu tidak bekerja hanya rakannya yang bekerja ” katanya.

Seorang lagi jiran mahu dikenali Zulkifl, 56 berkata, dia menyangkakan orang ramai yang memenuhi rumah itu semalam untuk datang berhari raya.

“Ingatkan orang penuh sebab ada apa-apa majlis rupanya ada kes sampai satu Malaysia kena tipu ingat bayi diculik tapi kematiannya disorokkan.

“Walaupun duduk berjiran tapi kami tak rapat dan mereka hanya membuat hal sendiri mungkin disebabkan orang menyewa jadi tak bercampur masyarakat,”katanya. (Sumber: Sinar Harian via Khalifah Mail Online)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *