, ,

Coronavirus: Video Pasangan Warga Emas Ini Jadi Viral. Puncanya Buat Ramai Sebak

Sebak melihat video pasangan warga emas yang merupakan pesakit Coronavirus ini yang dikatakan mengucapkan selamat tinggal, kemungkinan itu kali terakhir mereka bersama.

Salam.my – Sebak melihat video pasangan warga emas yang merupakan pesakit Coronavirus ini yang dikatakan mengucapkan selamat tinggal, kemungkinan itu kali terakhir mereka bersama.

Coronavirus: Sebuah video pasangan orang warga emas menjadi viral di baru-baru ini di China. Dihantar oleh pengguna Twitter, caption itu mendakwa bahawa pasangan, yang dilaporkan berusia 80-an, adalah pesakit coronavirus.

Caption itu berkata: “Apa maksud pasangan? Dua pesakit tua #coronavirus #CoronarivusOutbreak dalam 80-an mereka selamat tinggal di ICU, ini boleh menjadi kali terakhir untuk bertemu dan menyambut.”

Apabila video pasangan ini menjadi viral, pelbagai reaksi sebak netizen di media sosial.

https://twitter.com/incoming_memes/status/1224104279423750145

Seorang pengguna menulis, “Sangat sedih melihat orang tua ini menderita. Situasi nampaknya tidak terkawal. Terima kasih kerana berkongsi.”

Satu lagi menulis, “Kesetiaan kepada yang dikasihi … video yang menyedihkan … tetapi ia mengatakan banyak tentang keindahan cinta itu yang sehingga hujung nyawa …”

Sebuah catatan dibaca, “Saya putus asa, tetapi siapa yang membuat penggambaran dan bagaimana mereka kelihatan seperti wanita itu berada dalam kesusahan yang jelas dan lelaki itu mencari bantuan.”

Seorang pengguna di platform berkata, “Imej penderitaan manusia yang tidak dapat dibayangkan.”

Sekurang-kurangnya 815 orang telah meninggal dunia selepas dijangkiti oleh koronavirus, sehingga 9 Februari 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *