, , ,

Wabak Covid-19 Bukan Berasal Dari Bukan Kelawar, Tetapi Babi?

Salam.my – Kami tertarik dengan penjelasan oleh Dr Mazlan, seorang pensyarah kanan UTM tentang Covid-19. Ianya berasal dari babi, dan bukan kelawar. Baca seterusnya. Oh ya, ada hikmahnya bila Allah larang kita makan babi. Allah mengetahui, dan manusia, terlalu cetek ilmu mereka.

NOVEL CORONAVIRUS = COVID-19 ISTILAH BAHARU WHO 🧫

Dr. Mazlan, Pensyarah kanan UTM Semarak di kuliah beliau di MNM membincangkan khusus ke atas tajuk di atas.

Covid-19 di China keseluruhan kematian terkini melebihi 2,000 nyawa. Lebih 47K disahkan positif pembawa virus di mana hampir 20K tahap kritikal.

11 juta penduduk kota Wuhan dikuarantin sapenuhnya dan 30 juta di wilayah Hubei juga dikuarantin. Dilaporkan puluhan perawat perubatan dijangkiti virus dan meninggal dunia.

Dr. Mazlan menegaskan dari rujukan di jurnal perubatan dan kajian saintis global bahawa punca sabenarnya virus tersebut adalah dari BABI. Pada makhluk babi itu terdapat belasan jenis virus yg hidup di segenap anggota babi. Seperti di kulit dan bulu babi juga ada virus.

🐖🐷
Sistem pencernaan babi seperti manusia dan mempunyai satu perut. Satu perut itu diisi keseluruhan makanan termasuk makan najis sendiri dan najis dari babi yg lain. Dlm istilah makan – bujur lalu melintang patah. Asalkan perut penuh. Walau pun sudah penuh tetap mahu diisi.

Manusia jika berperangai demikian sama seperti babi. Rakus tamak dan tidak fikir orang lain asalkan perutnya sentiasa berisi.

🦇🦇
Covid-19 yg dikatakan berpunca dari kelawar. Kenapa? Ada beberapa jenis kelawar yg menghisap darah babi sebagai sumber makanan. Maka jika kelawar ini dijadikan makanan exotik maka pemakan ini pasti dihinggapi dan pembawa virus ini.

Kenapa Wuhan? Wuhan adalah wilayah penduduknya paling tinggi pemakan daging babi dan sup atau panggang kelawar.

Terang Dr. Mazlan lagi, saintis telah menjumpai virus ini di tahun 2009 lagi. Tetapi vaksin belum dapat dicipta. Kerana virus corona ini adalah 7 kali halus dari virus yg dijumpai.

Antibodi tidak dapat menghindarkannya. Saintis kini mendapat formula bahawa virus ini menggunakan virus juga untuk mematikan virus corona ini.

Tetapi saintis atau WHO menjangkakan vaksin terbaru ini hanya dikeluarkan salepas 8 bulan atau setahun lagi.

Jadi untuk menunggu vaksin ini maka puluhan ribu manusia akan mati. Bukan di China sahaja tetapi di seluruh dunia.

Dr. Mazlan juga membawa hujah Al Quran dan Hadis Nabi bahawa Umat Islam ini wajib memakan makanan yg dihalalkan oleh Allah. Halal dan Toiyibbah. Binatang ternakan yg dimakan wajiblah disembelih dan disebut nama Allah. Engkar maka Allah menimpakan bala dan musibah.

Apabila Nabi Isa diturunkan kembali ke dunia, di antara visinya adalah membunuh BABI. Kenapa BABI? Faktor di atas adalah di antara sebabnya.

Tentera Allah di antaranya adalah virus (terkini), nyamuk putih membunuh yg Namrud dan tenteranya. Burung Ababil membunuh Abrahah dan tenteranya.

Tidak payah menggunakan Bom Atom atau Bom Nuklear. Virus pun boleh membunuh ribuan dan jutaan manusia. Apabila Allah berkehendak maka ‘Kun Fayakun’ pasti terjadi. Allah Maha Berkuasa dan Maha Perkasa.

Kuasa besar atau bangsa yg menganggap mereka berkuasa dan sombong dgn kuasa pasti akan kecundang dgn kuasa Allah. Wallahua’lam.

Catitan Kuliah – Hj Fadzil WM. 📕✍🏻

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *