, , , , , , ,

Pendedahan Risiko Simpan Duit Di Bank Ini Buat Ramai Terbeliak

Sekiranya satu hari nanti sistem perbankan runtuh, duit kertas runtuh (tiada nilai), apa kita nak buat?

Pendedahan Bahaya Simpan Duit Di Bank Ini Buat Ramai Terbeliak | Salam.my – Sekiranya satu hari nanti sistem perbankan runtuh, duit kertas runtuh (tiada nilai), apa kita nak buat? Inilah pendedahan oleh Syeikh Imran Hosein dalam videonya “Mengapa Saya Simpan Emas & Perak Sebagai Pelaburan Masa Depan?”

Masih ramai yang belum sedar kepentingan menyimpan emas berbanding wang kertas di bank. Walaupun rasa selamat simpan duit di bank, tetapi risiko yang kita hadapi terhadap wang simpanan kita perlu diambil kira. Tak faham? Ini pendedahan oleh Syeikh Imran Hosein.

Dalam video ini Syeikh Imran Hosein memberikan pendapat beliau kenapa penting simpan matawang emas dan perak berbanding wang kertas. Katanya sebab pertama mengapa anda beli dan kumpul emas dan perak adalah untuk melindungi duit anda. Untuk melindungi kekayaan anda. Kerana jika tiada kekayaan di luar sistem perbankan, maka kekayaan atau duit anda akan ‘dipenjarakan’ dalam sistem bank tersebut.

Syeikh Imran Hosein juga menegaskan bila kita simpan duit dalam bank, pihak bank boleh bekukan akaun kita bila-bila masa dan kita tak boleh buat apa2 tentangnya.

Pihak bank juga boleh ambil duit anda keluar dari akaun tanpa keizinan anda.

Jika anda nak lindungi diri anda dan keluarga dari musibah tersebut, anda perlu kumpul emas dan perak dan simpannya secara peribadi

Sekiranya satu hari sistem perbankan runtuh, duit kertas runtuh (tiada nilai), dan jika akaun bank saya dibekukan dan saya tiada duit, emas dan perak lah yang akan memenuhi keperluan makanan diri dan keluarga.

Tonton video pendapat Syeikh Imran Hosein “Mengapa Saya Simpan Emas & Perak Sebagai Pelaburan Masa Depan?”

sumber: Emas2U.com

Kenapa simpan emas berbanding RM? Ebook Emas A-Z ada jawapannya. Download percuma di Ebook.Emas2U.com

>> KLIK & DOWNLOAD EBOOK.EMAS2U.COM <<

Hubungi saya untuk bimbingan emas percuma
Muhammad Muhaimin bin Mohd Isa
Dealer Emas Public Gold Patuh Syariah
012-230 2158
Emas2U.com | EBook Emas A-Z (Percuma)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *