, ,

Dua Tentera Israel Diserang Oleh Tentera Israel Sendiri Selepas Disangka Orang Arab

Dua tentera Israel telah diserang dengan teruk di sebuah taman awam oleh orang Israel muda yang menganggap mereka orang Arab.

Dua tentera Israel telah diserang dengan teruk di sebuah taman awam oleh orang Israel muda yang menganggap mereka orang Arab.

Kedua-dua tentera, dari unit elit Golani dan Kafir, disertai oleh seorang wanita ketika mereka ditemui pada petang Jumaat di sebuah taman di penempatan Israel Pardes Hanna-Karkur dekat Haifa.

Israel muda menyerang dua tentera Israel, menggunakan paip dan lain-lain objek tumpul. Kedua-dua tentera itu mengalami luka ringan dan dibawa ke hospital untuk rawatan.

Pemuda Israel itu menjerit “ini adalah orang Arab,” kata kedua tentera itu kepada Channel 7: “Mereka mengeluarkan kata-kata kasar kepada orang Arab apabila mereka menyerang kami.”

Ynet News mengatakan bahawa polis Israel telah membuka satu siasatan ke atas insiden itu, yang mungkin berlaku kerana wanita yang mengiringi dua askar itu dikenali pemuda-pemuda di situ.

Bapa salah seorang tentera yang diserang itu memanggil polis selepas mengetahui anaknya berada di hospital. “Tentera pergi bercuti dan diserang oleh penjenayah hanya kerana mereka kelihatan seperti orang Arab. Ini satu penghinaan,” katanya kepada Ynet News.

Dia berkata lagi: “Mereka menyerang mereka; Ia boleh berakhir dengan kematian. Bagaimana kita bertindak sampai begitu sekali? Dan jika benar mereka orang Arab, adakah kita akan membahayakan mereka? Kami terkejut dan menuntut agar mereka yang bersalah dibawa ke muka pengadilan. ”

sumber: MEMO

One Ping

  1. Pingback:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *