, , ,

VIDEO: Pasangan India Ini Menamakan Anak Mereka Ozil, Reaksi Mesut Ozil Ini Buat Ramai Terkejut!

Tak sangka, ini jawapan Mesut Ozil apabila mendapati penyokongnya menamakan anak mereka Ozil

Pasangan India Ini Menamakan Anak Mereka Ozil, Reaksi Mesut Ozil Ini Buat Ramai Terkejut! | Salam.my – Mesut Ozil mengatakan ia adalah “penghormatan yang besar” apabila pasangan India ini memutuskan untuk menamakan anak mereka Ozil.

Bintang Arsenal ini amat dikagumi oleh peminatnya Inzamam Ul-Haq dan isterinya Fidha Sanam sehingga mereka telah memilih untuk menamakan anak mereka ‘Mehd Ozil’.

Pasangan yang berasal dari Kerala di selatan India ini, telah dikunjungi oleh anggota pasukan media Arsenal berikutan kelahiran Ozil pada 29 Disember 2017.

Dalam video yang disiarkan oleh Arsenal dan dikongsikan oleh Ozil di halaman Twitter peribadinya itu, Ul-Haq mendedahkan mengapa dia memilih untuk menamakan anaknya Ozil.

“Sebagai seorang kanak-kanak, saya sentiasa berminat dengan sukan tetapi minat utama saya adalah sentiasa Arsenal. Semasa saya masih kecil, saya menyukai jersi merah dan putih Arsenal.

“Ketika dia hamil, semua orang merancang jika ia seorang lelaki, kami akan menamakannya dengan nama seseorang dari Arsenal.

“Ada yang mengatakan Arsene Wenger tetapi saya perlu mempertimbangkan beberapa fakta lain kerana saya seorang yang beragama Islam dan saya sedang mencari nama Muslim yang kini bermain untuk Arsenal.

“Pilihan kedua saya ialah Elneny. Tetapi tentu saja Ozil adalah keutamaan saya. Saya peminat tegar Ozil, cara dia mencipta peluang, dia bijak melihat ruang pemain lain tidak melihat.

“Saya berbincang dengan rakan-rakan dan keluarga saya dan semua orang menyukai: ‘Tidak apa-apa, ia adalah keputusan yang baik.'”

Ozil kongsikan kegembiraan tersebut di Twitternya:

“Penghormatan hebat bagi menjadi inspirasi untuk nama anak ini. Saya kirimkan hasrat terbaik saya ke India dan semua yang terbaik untuk Mehd Ozil. Semoga Mehd akan membantu keluarganya dengan banyak senyuman dan kenangan pada tahun-tahun akan datang. “

Seorang lagi muslim yang memberi inspirasi kepada insan lain. Masya Allah 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *