, , ,

Penyakit Kanser Lelaki Ini Sembuh Selepas Pergi Haji Dan Hanya Minum Air Zamzam

Kisah sebenar seorang lelaki Bosnia yang telah sembuh dari penyakit parah selepas melakukan Haji.

Inilah kisah sebenar seorang lelaki Bosnia yang telah sembuh dari penyakit parah selepas melakukan Haji.

Nihad J. dari Sarajevo didiagnosis dengan bentuk tumor hati yang teruk pada usia 32 tahun. Penyakit ini semakin memburuk hari demi hari, dan para doktor kehilangan semua harapan untuk penyembuhan, dan memberi sedikit masa untuk hidup. Bagaimanapun, Allah, Yang Maha Pemurah memberi Nihad pemulihan sepenuhnya. Sehingga hari ini, dia masih hidup dan baik di kampung halamannya. Bagaimana ini berlaku? Baca cerita yang luar biasa di bawah:

“Pada tahun 2006, saya menderita tumor hati yang cepat menyebar. Seperti yang mereka katakan, lelaki yang sakit hanya mempunyai satu keinginan – dan itu adalah kesihatan. Jadi saya pergi ke hospital dan doktor, melakukan ujian dan pergi ke terapi. Saya melihat di mana-mana untuk menyembuhkan tetapi tidak dapat melihatnya di mana-mana sahaja. Selepas peperiksaan akhir, doktor menunjukkan bahawa satu-satunya keselamatan saya adalah untuk menjalani pemindahan hati di Maribor (Slovenia) atau di Switzerland. Seperti yang anda ketahui, sangat sukar untuk mencari penderma dan ada senarai menunggu lama – masa saya habis.

Sejak kecil, saya terikat kepada iman saya, saya menyukai Islam, dan saya mendapati keselesaan di dalamnya. Tiada apa pun di dunia ini boleh dibandingkan dengan nilai dan keindahan Islam. Itulah sebabnya saya tidak mahu meninggalkan dunia ini tanpa memenuhi keinginan terbesar saya – pergi ke haji.

Dan pada tahun 2007 (7 bulan selepas diagnosis saya) saya menyelesaikan semua persediaan dan pergi untuk melaksanakan kewajipan Islam kelima. Saya tidak membayangkan bahawa saya akan mendapat ubat untuk penyakit saya di sana, di tempat suci Makkah dan Madinah alhamdulillah. Apabila tiba di Madinah, saya bertemu seorang Imam dari Visoko (bandar di Bosnia, berhampiran Sarajevo). Dia perhatikan bahawa salah satu kaki saya agak pendek daripada yang lain yang berlaku akibat daripada luka dalam perang. Dia bertanya kepada saya tentang kesihatan saya dan bagaimana saya mencari perjalanan. Saya memberitahunya bahawa masalah dengan kakiku adalah apa-apa berbanding dengan tumor yang perlahan-lahan membunuh saya.

Kemudian Imam berkata kepada saya, “Kamu datang ke tempat yang betul. Adakah anda mendengar mengenai sifat penyembuhan air Zam Zam? Ia adalah dengan izin Allah untuk menyembuhkan, dan itu adalah untuk yang dimaksudkan. Minum sebanyak mungkin, dengan niat penyembuhan, dan semuanya akan menjadi baik. ”

Saya mendengar nasihatnya dan selama saya tinggal di Makkah dan Madinah saya hanya minum air Zam Zam. Saya tidak makan apa-apa selama enam hari; Zam Zam adalah makanan dan minuman saya. Saya segera merasakan perubahan dalam kesihatan saya dan saya berasa lebih baik setiap hari. Selepas pulang ke Bosnia, kami mendapati bahawa tumor telah ditakluki, terima kasih Allah. Tentunya, terkejut, baik kepada saya dan keluarga, dan doktor saya.

Sebelum pergi ke haji, saya pergi ke pemeriksaan kesihatan sekali dalam setiap 15 hari atau sebulan, bergantung kepada cadangan doktor. Sebelum perjalanan ke Makkah, tumor berkembang sebanyak 5 cm hanya dalam masa enam bulan, yang sangat banyak. Sejurus selepas pulang dari Makkah, saya pergi ke hospital untuk pemeriksaan dan doktor mendapati bahawa semasa bulan berlepas dan kembali dari Haji, tumor tidak meningkat tidak lebih dari satu milimeter. Selepas 15 hari, saya kembali dan lagi, keadaannya sama. Selepas sebulan, ia telah berundur! Dan sebelas tahun berlalu dan saya seorang lelaki yang sihat. Sehingga hari ini, saya terus meminum Zam Zam, dan saya bersyukur kepada Tuhanku kerana penyembuhan yang telah diberikan kepadanya. ”

Kisah ini adalah bukti hidup kuasa Allah dan kesan penyembuhan iman. Kita tidak dapat membayangkan kesukaran keadaan yang disebutkan di atas, dan kesakitan keluarga Nihad. Walau bagaimanapun, Allah telah menggantikan kesedihan orang ini dengan kegembiraan penyembuhan. Ini adalah pelajaran bagi kita semua: kita tidak boleh kehilangan harapan dalam belas kasihan Tuhan kita.

Dapatkan air zamzam asli di http://zam-zam.my

sumber: Ilm Feed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *