, , , , ,

Bermula Dengan Minat, Kini Lelaki Ini Kongsi Cara Jana Pulangan Tinggi Dengan Simpanan Emas

Muhaimin yang merupakan founder Emas2U.com, mengajak rakyat Malaysia khususnya untuk membuat pelaburan emas kerana potensi nilai emas yang begitu tinggi. Ikuti penjelasannya.

Salam.my – Muhaimin yang merupakan founder Emas2U.com, mengajak rakyat Malaysia khususnya untuk membuat pelaburan emas kerana potensi nilai emas yang begitu tinggi. Ikuti perkongsian beliau ini.

Muhaimin melakukan keputusan yang bijak untuk masa depan diri dan keluarga

Ramai anak muda hari ini memilih untuk tampil dengan cara hidup mewah dan kurang fokus untuk berjimat serta membuat pelaburan sejak dari peringkat awal.

Lain pula bagi Muhaimin, beliau memilih pelaburan emas sebagai aset simpanan pada masa hadapan. Bermula dengan minat untuk menyimpan, hari ini beliau telah membimbing lebih 170 penyimpan emas hanya selepas beberapa bulan menjadi dealer.

YAKIN DENGAN POTENSI NILAI EMAS

Faktor utama yang membuatkan Muhaimin memilih untuk menyimpan emas adalah kerana yakin dengan potensi nilai emas yang sentiasa menaik pada jangka masa panjang.

Keyakinan itu bukan setakat kata-kata tetapi ada sokongan fakta dari kisah nabi yang sering beliau kongsikan iaitu;

Pada zaman nabi, 1 dinar emas boleh beli seekor kambing. Hari ini, 1 dinar emas bernilai sekitar RM700-900, juga boleh beli seekor kambing. Nilai emas tidak susut sejak 1400 tahun lalu. Tak hairanlah beberapa kali disebut dalam Al-Qur’an. Tak macam RM, tahun 80an, 50 sen boleh makan besar, hari ni 50 sen dapat air kosong je.

sumber: ebook.emas2u.com
1 dinar emas

Katanya, “Pada mulanya saya penyimpan yang ‘zero’ ilmu tentang emas tapi bermula dengan pembelian emas fizikal pertama, secara automatik saya terus mempelajari ilmu pelaburan emas dan menjadikannya sebagai simpanan dan hari ini saya mahu berkongsi manfaat ini dengan semua orang kerana kelebihan emas itu sendiri.”

CARA JANA PULANGAN TINGGI DENGAN SIMPANAN EMAS

Dalam portal ebook Emas2U, Muhaimin menyatakan pelaburan emas adalah antara yang paling senang untuk mula. Menurutnya;

Emas, rumah dan tanah merupakan top 3 aset yang sentiasa meningkat nilainya. Antara 3 aset ini, emas yang paling mudah dimiliki. Tak perlu berhutang dan bayar deposit tinggi, boleh mula serendah 1 gram, guna duit poket sendiri!

sumber: ebook.emas2u.com

Selain itu, beliau juga membongkar cara menjana pulangan tinggi dengan simpanan emas, dalam ebook yang diterbitkan di ebook.Emas2U.com. Terkenal dengan taglinenya;

Saya Bongkar Bagaimana Anda Boleh Jana Kekayaan Melalui Simpanan Emas Patuh Syariah, Tanpa Modal Besar & Pulangan Lebih Tinggi Dari ASB!

sumber: ebook.emas2u.com

Muhaimin terlalu menginginkan lebih ramai rakyat Malaysia sedar tentang kepentingan menyimpan emas. Sehingga kini, ebook yang dihasilkan itu diedar dan diberikan percuma.

Muhaimin juga memberikan servis membimbing penyimpan emas dalam group WhatsApp Emas Kini selepas pembelian pertama. Semua ilmu/update/persoalan emas dikongsikan dalam group tersebut

EBOOK EMAS A-Z

Ebook pertama Emas A-Z telah mendapat lebih 1200 muaturun (pada Ogos 2019)

Beliau menyarankan kepada semua orang yang ada hasrat menyimpan emas untuk download dan baca ebook ini kerana jelasnya penting untuk mempunyai imu asas sebelum memulakan pembelian pertama.

Ebook Emas A-Z boleh dimuat turun secara percuma melalui:

ebook.emas2u.com

Muhaimin menerima anugerah 100 Club Avhiever 2019

Mereka yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai pelaburan emas boleh berhubung dengannya menerusi emas2u.com atau Facebook – emas2u atau Instagram – emas2u_com atau kelas online di Youtube atau call/whatsapp di 0122302158.

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *